שם:
טלפון:
דוא''ל:
הערות:
אנא הקלידו ספרות אלו:
כל הסיבות לנסוע איתנו ליפן:
הטיול הזה מוגדר כמשלחת, כלומר, אתם יוצאים להרפתקה. טבעה של משלחת הוא בריבוי חוסר הוודאות והשינויים שיכולים להיות תוך כדי תנועה, ועם זאת, חוסר וודאות זה והשינויים המתבקשים יכולים להעצים את החוויה והגילוי של מקומות חדשים ומפתיעים. לכן, ההצטרפות למשלחת הינה של רוכבים המתאימים לאופי רכיבה שכזה, אמנם יהיו שינויים, אבל רצונם ודעתם של חברי המשלחת יהיו חלק מקבלת ההחלטות לגבי השינויים שיבוצעו. מספר הרוכבים מוגבל, וביחד עם שני מדריכים תהיה חבורה קטנה ואינטימית שמאפשרת חיבור טוב יותר עם המקומיים ותנועה יעילה יותר בסיורים העירוניים העמוסים.
**התוכנית עלולה להשתנות בשל אילוצי טיסות ומזג אוויר
ימים 2-1: טיסה מנתב"ג עם עצירת ביניים לטוקיו
ננחת בשעות הבוקר המאוחרות בטוקיו ונסע ללב העיר. לאחר שנפקיד את המזוודות במלון, נצא לסיור באתרים המעניינים שבטוקיו ובערב נצא לאחד ממרכזי הבילוי התוססים.
ארוחת ערב: אינה כלולה. | לינה: במלון http://www.granbellhotel.jp.
יום 3: נסיעה לחצי האי איזו Izu ורכיבת חימום
בבוקר נפגוש את המדריך המקומי ונצא לחצי האי איזו, שנמצא כ- 4 שעות נסיעה מערבית לטוקיו ועל חוף הים. נגיע למלון ונתארגן להרכבת האופניים. לאחר מכן נצא לרכיבת חימום קלה לאורך החוף המפורץ, נטפס לחורש במבוקים צפוף ונצפה בנופים הקסומים בשעת השקיעה. בערב נוכל לטבול באונסן המיוחד שבמלון עם הנוף לחוף הים. נסעד בלבוש יוקטה, לבוש מסורתי, את ארוחת הערב המסורתית במלון מול נוף החוף המפורץ.
ארוחת ערב: כלולה במלון. | לינה: במלון Komatu.
יום 4: רכיבה בסינגל ימאבושי (אנשי ההרים) שיורד מההר בחצי האי לכיוון הים המפורץ.
לאחר ארוחת בוקר מסורתית ומפתיעה, נצא עם הקפצה להר שצופה על חופי חצי האי ונתחיל בטיפוס קל עם האופניים לאזור הפסגה. משם ניכנס לפארק אופניים פרטי ובו סינגלים שנבנו בקפדנות יפנית מסורתית כך שמצד אחד היער והנוף לא יפגעו ומצד שני תהיה זרימה אין סופית בירידה בתוך יער עבות, עד שיתחיל להתגלות הנוף למפרצי הים שמולנו.
חצי האי איזו הררי, מיוער מאוד ויש בו מעיינות חמים רבים. שיפולי ההרים גולשים בתלילות לחוף הים ויוצרים מפרצים סלעיים. בעת העתיקה, לפני כ 1200 שנה, פרצו אנשי ההרים שמכונים יאמאבושי, שבילים ביערות כדי להעביר באמצעות סוסים סחורות לישובים המבודדים על חוף הים והיו היחידים שהצליחו לחצות את היערות הסבוכים. מספרים שהסמוראים התאמנו בריצה במעלה ההר בשבילים אלה. ניתן לראות בלב היער כמה חציבות עתיקות בסלע שיצרו התושבים עבור שיירות הסוסים. בנקודות שליטה לאורך השביל הקימו בוני השבילים מצבות קטנות לסוסים שמתו בדרך לאות הערכה והשותפות בין הסוסים לבני האדם. לאחרונה חבורת רוכבי אופני הרים צעירים הגיעו להסכם עם בעלי האדמות בהר, שתמורת טיפול ביער ובעצים, שזו עבודה קשה מאוד, הם יוכלו לטפח את שבילי היאמאבושי העתיקים לסינגלים זורמים עבור רוכבי האופניים.
והינה אנחנו מישראל רוכבים ומתפעלים מהשבילים האלה שקשה לתאר אותם. ראשית היערות, הם שונים מאוד ממה שמוכר באירופה. כיוון שהם בבעלות פרטית ועתיקים מאוד, לא הסתובבו שם הרבה אנשים במשך מאות שנים, התפתח מגוון גדול של סוגי עצים ששזורים אחד בשני, ביניהם: אדר אשוח, אלונים, במבוקים עבים ועוד סוגים רבים ולא מוכרים, יחד עם שרכים גדולים וטחב עבה וירוק שמכסה את הגזעים והאדמה. הגיוון והעצים הענקיים יוצרים תחושה של יער מהאגדות. בתוך היער זורמים שבילי ההרים, שהם סינגלים מפותלים וארוכים שלא נגמרים. אין אבנים על השביל, הוא מרוצף בעלי שלכת ועובר בתעלות מים עמוקות בין העצים שיצרו במשך השנים זרמי המים. בקיצור, זרימה בתוך קניונים קטנים ומפותלים עם ברמים טבעיים. בתקווה שהתמונות משקפות את זה, ואם לא, אז מצרף גם לינק לסרטון מקצועי שצולם בדיוק בסינגל שנרכוב. אחר הצהריים נעלה שוב בהקפצה לאזור הפסגה של רכס אחר ונרד שוב בסינגל זורם. בסיום הרכיבה נצא לנסיעה של כשעתיים וחצי לאזור הר פוג'י. שם נתארגן במלון ונוכל לצאת לסיבוב קצר בעיירה שלשפת האגם קאוואגוצ'י(Kawaguchi) . האזור שופע במעיינות מים חמים ויש גם במלון אונסן עם מים חמים להרגעת השרירים.
ארוחת ערב: אינה כלולה | לינה: במלון Fuji View Hotel .
יום 5: רכיבה בפארק האופנים פוג'יטן (Fujiten MTB Park)
לאחר ארוחת הבוקר המגוונת והעשירה, נצא בנסיעה קצרה לאחד המקדשים עם הנוף היפה ביותר על הפוג'י. לאחר טיפוס של כ- 400 מדרגות אל המקדש, נצפה לעבר הר הפוג'י. כמובן בתקווה שפסגתו תתגלה לבעלי המזל שביננו. לאחר מיכן נמשיך בנסיעה קצרה לפארק האופניים Fujiten MTB Park. בפרק מספר סינגלים ברמות טכניות שונות, שזורמים בתוך היער ואל מול נופי הר הפוג'י. כל אחד יקבל פאס לרכבל ונוכל לבלות את היום באימונים בסינגלים, כל אחד על פי העדפתו. המדריך המקומי, שהיה בעבר מתחרה אנדורו בן-לאומי, יתן כמה טיפים והדרכה טכנית קצרה, כך שכל אחד יוכל להפיק את המירב מהיום הזה ולסיים אותו ברמה גבוהה יותר של מיומנות רכיבה מזו שהתחיל אותו. ניתן לראות סרטונים מהסינגלים בפוג'יטן כאן וגם כאן. אחרי הרכיבה נצא בנסיעה של כשעה וחצי לכפר הרה (Hara Village), שבאזור האלפים היפניים במחוז נאגאנו Nagano)).
ארוחת ערב: כלולה בבית ההארחה | לינה: בבית הארחה כפרי.
יום 6: רכיבה ביערות פוג'ימיהילנד
נצא בבוקר ברכיבה מבית ההארחה שנמצא באחד הכפרים היפים ביפן, נרכוב בין הבתים המיוחדים והגינות המטופחות ונכנס ליער עבה וצפוף לתוך סינגלים מפותלים. נרכוב לצד אמות מים ונגיע לאחד המעינות הקדומים של האזור. נצא לסיור רגלי קצר בתוך היער אל המעיין המעניין, בו נמצאו שרידים של כפר פרהיסטורי קדום. נגיע בצהריים ברכיבה למסעדה מסורתית מיוחדת בה צופים לעבר גן יפני תוך כדי ארוחת הצהריים. לאחר הארוחה ומנוחה קצרה נמשיך ברכיבה בתוך היער ונרד בסינגלים שחוצים כפרים קטנים עם כמה חורשות במבוק, לאחר מיכן דרך שדות אורז בין כפרי חקלאים, עד שנפגוש את הרכב. בדרך למלון נכנס לטבול באונסן מקומי ממוקורות מעיין מים מינרלים חמים מיוחדים באיכותם.
ארוחת ערב: כלולה בבית ההארחה | לינה: בבית הארחה כפרי.
יום 7: רכיבה בעמק קיסו (Kiso Vally)- פוקושימה
היום נסע לעמק קיסו, בו עברה דרך הדואר העתיקה בין קיוטו הבירה הקדומה לטוקיו, הבירה החדשה של יפן. בדרך זו עברו השוגונים ומשפחותיהם בדרכם לקיסר שבטוקיו וכן חלופת שיירות דואר. הנוף כאן מקסים, הרים ירוקי עד צופים על העמק ובו כפרים קטנים ועתיקים שנשמרו בדיוק כפי שחיו בהם לפני כמאתיים שנה. נתחיל ברכיבה מתוך אחד הכפרים הציוריים ונטפס לאחד ההרים שבצדי העמק. נגיע לנקודת תצפית מרהיבה על העמק וממנה נרד בתוך יער סבוך בצמחיה מגוונת לדרך הדואר העתיקה. חלקה הוא סינגל ביער וחלקה עובר בתוך כפרים עתיקים שנשמרו. נסיים את הרכיבה באחד הכפרים ובו נעבור בין בתי המלאכה הקטנים והמסורתיים. כאן המקום לרכוש מזכרות אותנטיות מיפן.
נמשיך עם הרכב לעיירה פוקושימה שבעמק, ללינה באורחן יפני מסורתי (ריוקן) וסיור לילי בעיירה. וכמובן ארוחה מסורתית ורחצה באונסן.
ארוחת ערב: כלולה במלון | לינה: במלון Mikawa Kiso Ryokan.
יום 8: רכיבה ביער פרטי עם סינגלים עתיקים שחודשו במיוחד עבורנו - Trail Cutter
יום כיפי מצפה לנו עם הרבה ירידות בסינגלים זורמים וחלקים בתוך יערות. נעזר בהקפצות לראש ההר כדי לרכוב שלושה ראנים טובים שיורדים כ- 1200 מ' אנכית. זהו פארק פרטי שכמה משוגעים לסינגלים החליטו לבנות בו שבילי אופניים זורמים ומטורפים. כיוון שכך הם גם שומרים עליהם במסירות יפנית קדושה, ולכן ביום גשום אסור לרכוב בהם והפארק סגור. כמו-כן, הם מוגבלים רק ל- 15 רוכבים ביום!! לאחר היום העמוס הזה, נסע לעיר מצומוטו, שהיא שער לאלפים היפנים.
ארוחת ערב: אינה כלולה | לינה: בבית Premier Hotel -CABIN- Matsumoto.
יום 9: רכיבה באזור מצומוטו (Matsumoto)
עוד יום גדול מצפה לנו היום. מצומוטו נחשבת לעיירה הררית וכשער לרכס ההרים הצפוני של מרכז הונשו. נצא בהקפצה לאחת הפסגות באזור, שנחשב לשמורת טבע פורחת ברכס האלפים היפנים. נתחיל בעליה קצרה לשיא הגובה ומשם נתחיל לרכוב בסינגל ארוך שכולל גם עליות קצרות וגם ירידות ארוכות וזורמות. בסיום נטפס כ- 2 ק"מ על דרך סלולה בין כפרי ההרים עד לאגם אלפיני בו נערוך פיקניק צהריים קצר. לאחר מכן ניכנס לסינגל נוסף ארוך וזורם ביער, שיוריד אותנו עד לכפרים היפים המוקפים בשדות אורז שבפאתי מצומוטו.
אחר הצהריים במידה והזמן לפני סגירת הטירה יספיק, נצא לביקור בטירת מצומוטו שנקראת גם "העורב השחור". אחת מארבע הטירות המיוחדות ביותר של יפן. היא מוגדרת כ"אוצר הלאומי של יפן". לאחר מיכן ניסע לכפר הרה-מורה ללינה בבית ההארחה.
ארוחת ערב: כלולה בבית ההארחה | לינה: בבית הארחה כפרי..
יום 10: רכיבה באזור הר נִיוֹקסה (Nyukasa Mountain) ונסיעה לטוקיו
היום מצפה לנו יום גדול עם אחד הסינגלים הארוכים בירידה שלא נגמרת. נתחיל את היום עם הקפצה לפרק האופניים פאנורמה. שם נתפוס גונדולה פנורמית שתעלה אותנו להר נִיוֹקסה, בגובה של כ 2,200 מ'. משם, טיפוס לאזור האלפיני ברכיבה של כ- 20 דקות ובהמשך ירידה בסינגל זורם ונופי חזרה למטה. זהו אחד הסינגלים הארוכים והמהנים שבהם נרכוב, הוא נמשך כ- 12 ק"מ בירידה מתמדת, תוך איבוד של כ- 1000 מ', והאושר שיעלה על פנינו לא ימחק במשך כל היום. הר נִיוֹקסה הוא חלק משרשרת הרים באלפים היפניים, שנקרא גם האלפים הדרומיים, הנמצא במחוז נאגאנו. ההר מוגן כשמורת טבע עם פריחה מגוונת מאוד. ההר כולל טרקים רבים ונופים פאנורמיים, כאשר ביום טוב אפשר לראות גם את פיסגת הר הפוג'י. אחרי ארוחת הצהריים ניסע לטוקיו הבירה. בערב נצא לסיור באחד הרובעים התוססים של העיר ונטעם מהמאכלים היפנים המיוחדים שיש לעיר להציע.
ארוחת ערב: אינה כלולה | לינה: במלון http://www.granbellhotel.jp.
יום 11: יום טיול בטוקיו
היום מצפה לנו יום עמוס בחוויות. לאחר ארוחת בוקר טובה במלון, נצא לטיול בעיר התוססת והמפתיעה בעולם. ננוע בעיר ברכבת התחתית שמורכבת מרשת של 11 חברות רכבות עם עשרות רבות של קווים. נתחיל בתצפית מרהיבה על העיר מאחד הבניינים הגבוהים. נמשיך לאזור האופנה גינזה Ginza ו- Daikanyama, כדי לראות את טכסי פתיחת החנויות המסורתי ומאות היפנים האופנתיים שצובאים על דלתות חנויות הבוטיק היוקרתיות. נמשיך לפרק המקדשים אסקוסה (Asakusa), שהוא הרובע העתיק וההיסטורי של טוקיו, ונגיע עד למקדש הותיק ביותר בטוקיו בשם אסקוסה קנון (Asakusa Kannon). אם לא התעייפנו עדיין, נוכל להגיע גם לאי המלאכותי אודייבה ולסייר במוזאון המכוניות של טויוטה. נקנח בחוף הים של האי המלאכותי מול השקיעה שמשתקפת בגשר הקשת בענן. נחזור מהאי דרך הגשר ועל רכבת מיוחדת בעלת גלגלי גומי ונוף לנמל טוקיו. בערב נחזור לאזורי הבילוי התוססים כמו רופונגי (Roppongi), שהוא ליבה המסורתי של טוקיו ההדוניסטית, ידוע בנהנתנות המפוקפקת שלו, מספרים שבסופי השבוע מגיעים לבלות בו כ 300,000 מבקרים.
חשוב להזכיר, שהסיורים בעיר חופשיים וניתן לשנות את המקומות בהתאם למה שמעניין את הקבוצה, וגם להתפצל ולטייל עצמאית.
ארוחת ערב: אינה כלולה | לינה: במלון http://www.granbellhotel.jp.
יום 12: חזרה לארץ
נצא בבוקר לשדה התעופה ומשם חזרה לארץ המובטחת.
**יתכנו שינויים בתוכנית ובמסלולים בהתאם לשיקולי המדריך והאילוצים בשטח**
הדרכה
אנחנו בחברת בוץ הרפתקאות מנוסים מאוד בהובלת יעדים כאלה ואנו בטוחים כי אצלנו תקבלו את הצוות המיומן ביותר ותחוו את הניסיון שצברנו עם השנים בהובלת משלחות אופניים חלוצות. מה שמביא להצלחה מיוחדת של טיולים אלו הם אתם שמאפשרים לנו להמשיך ולהדריך. את הטיול יוביל מדריך אופניים מקומי ותיק ומנוסה, דובר אנגלית שהיה מתחרה בין לאומי בתחום רכיבת האנדורו. המדריך הוא בין מובילי ענף אופני ההרים ביפן ויערוך הדרכות רכיבה טכניות כדי לשפר את מיומנות הרוכבים בסינגלים. אליו יתלווה איש צוות ישראלי, נסים צוק-רן, אשר לומד לתואר שלישי ומתמחה בתרבויות עתיקות, בין היתר בזן בודהיזם והינדואיזם. נסים ייתן עומק תרבותי לחוויה, יספר על המקומות שנבקר בהם וידאג למנהלות.
חברת הטיולים המקומית שתלווה אותנו היא אחת מחברות תיירות אופני ההרים המובילות ביפן והיא בעלת ניסיון רב בארגון טיולים מסוג זה. לאחר בדיקה יסודית של ספקי שירותי אופני ההרים ביפן, מצאנו שספק זה, קנדי במוצאו, מקצועי מאוד ומכיר היטב את תרבות אופני ההרים המערבית ויודע בדיוק מה אנחנו אוהבים. הוא המדריך המתאים ביותר, מה שמאפשר לנו לטייל וליהנות בראש שקט כאשר מסביבנו רק מקצוענים שדואגים לכל צרכינו. ההדרכה בשבילים ובסינגלים של יפן היא משימה אמתית גם למדריכי האופניים המקצוענים ביותר.
ארוחות
את כל ארוחות הבוקר בימי הטיול נסעד במלונות. בנוסף, נהנה מ-4 ארוחות ערב סה"כ במלונות באזורים הכפריים. בחלק מהמלונות נאכל אוכל מסורתי ברמה הגבוהה ביותר, ובסיורים בערים נצא למסעדות מגוונות ומיוחדות בהן נחווה את הטעמים המיוחדים והטריות הגבוהה של האוכל היפני. בקיצור, תכינו טוב את חוש הטעם כי הוא הולך להתעורר כאן חזק.
לינה
במהלך הטיול נתארח על בסיס לינה וארוחות בוקר במלונות ברמת תיירות טובה עד מעולה. בחלק מהימים המלונות כוללים ארוחת ערב, על פי התכנית. על בסיס חדרים זוגיים.
המחיר כולל:
ייחודי לחבילת "שירות מלא":
המחיר אינו כולל:
שדרוגים ותוספות: